Güneş Enerji Santrali
Güneş Enerji Santrali; güneşten gelen fotonları elektrik enerjisine çeviren santrallerdir. Güneş Enerji Santrallerinde (GES) kullanılan paneller DC akım üreten piller gibi çalışmaktadır. Güneş Enerji Santralinde Güneş panellerine gelen fotonlar, paneller içindeki hücreler sayesinde elektrik enerjisine dönüştürülerek ya akülerde depolanır ve ihtiyaç halinde kullanılır ya da on grid sistemler olarak kullanılarak kullanım fazlası olarak ücret karşılığı elektrik şebekesine verilir. Tüm bu sistemin genel ismine Güneş Enerji Santrali (GES) denilmektedir.
Çatı Güneş Enerjisi Santrali (GES) Kurulumu
Tesislerin çatısına GES kurulumu yapılabilmektedir. Bunun için gölgelenme etkisi olmayan ya da düşük olan çatınızdaki müsait alanlar değerlendirilmekte ve enerji ihtiyacınıza en iyi çözüm olacak paneller seçilerek Çatı GES sistem tasarımı yapılmaktadır. Firmamız talebiniz olması halinde ücretsiz olarak sunacağı yerinde keşif hizmeti sonrası sizden alacağı bilgiler dahilinde size özel teklifi hazırlayacaktır.
Gelişen teknolojiler ile birlikte Çatı Üstü GES yatırımları geri dönüş süreleri 2-3 yıl gerilemiştir.
Çatı Üstü GES kurulum maliyetli kullanılacak malzemeye, teknolojiye ve tesisin kapasitesine, çatı tipine ve coğrafi konuma göre farklılık göstermektedir. Çatı Üstü GES kurulumuna İlgi duymanız halinde sizleri ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak, akabinde de ön bütçe teklifimizi sunmaktan mutluluk duyarız.
Solar Paket Sistem Fiyatları
Güneş enerjisi sistemleri fiyatları, üretimde kullanılan teknolojiye ve kapasiteye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Solar paket sistem fiyatları ve panel satış fiyatları hakkında daha fazla bilgiye, online satış linkimizden ulaşabilirsiniz. Güneş enerjisi sistemleri ile evinizde veya iş yerinizde sürdürülebilir enerji sağlayabilir, çevreye dost bir seçim yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun güneş enerjisi sistemleri anahtar kelimesiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için online satış linkimize göz atabilirsiniz.
Güneş Elektrik Santrali Ne Kadar Elektrik Üretir?
Güneş Enerji Santrali ne kadar elektrik üretimi; kurulumun ölçeği, panel kapasiteleri, panel açıları, kurulum istikameti ve lokasyon ile doğru orantılı olarak değişmektedir. GES elektrik üretim miktarı mevsime ve yüksekliğe göre değişmektedir.
Güneş Enerji Santrali Karlılığı Ne Olur?
Güneş enerji santralleri karlılığı; uygulama tipi ve ölçeğine göre değişmektedir. Güneş enerji santrallerinin yatırım geri dönüş süreleri gelişen teknoloji ve artan enerji fiyatları neticesinde son yıllarda hızla düşmüştür. Özellikle; sanayide çatı tipi Güneş enerji santralleri (GES) çözümlerinde 2-3 yıla kadar gerilemiş, konutlarda çatı tipi Güneş enerji santralleri yatırımlarında ise 5-6 yıllara kadar inmiştir.
GES Sistemi kurulması karbon ayak izine nasıl etki etmektedir?
GES sisteminin kurulması karbon ayak izini düşürmek için büyük önem arz etmektedir. Karbon Ayak İzi; bir kişinin, işletmenin veya ülkenin Dünya atmosferine saldığı toplam sera gazı miktarıdır ve fosil yakıtların kullanımıyla ortaya çıkan olumsuz etkiler neticesinde karbon ayak izinin yeryüzüne bıraktığı olumsuz etkiler her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle her geçen gün yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi artmaktadır.
GES Ömrü Ne Kadar?
GES ömrü; kullanım koşullarına bağlı değişmekle birliktedir. Üreticiler GES ömrü için panelde 12 yıl üretim, 30 Yıl %80 sınırlı güç çıkış garantisi verirken, İnverterler da ise 5 yıl üretim garantisi vermektedirler. Tüm sistem parçalarını monte ederek sistemin elektrik üretir hale getiren firmamız yaptığı montajlar için ise 2 yıl sistem garantisi vermektedir.
Güneş Enerjisi İçin Çatı Nasıl Olmalı?
Güneş Enerjisi sistemi kurulumunda çatı malzemesi ve tipi montaj teknolojisi için çok önemlidir. Güneş Enerjisi kurulumunda çatı yapı bilgisi, panellerin monte edileceği konstrüksiyonu seçmemiz için gerekli bir faktördür.
Çatı kaplama malzemesi; sandviç, trapez saç, membran, kiremit, beton vb. olabilmektedir.
Güneş enerjisi çatı keşfinde; çatının taşıma kapasitesinde bir sorun olduğu düşünüldüğünde yatırımcı, statik inceleme için bir inşaat mühendisliği firmasına yönlendirilmekte ve gerekiyorsa güçlendirme yapılması istenmektedir.
Güneş Paneli Çeşitleri?
Güneş panelleri; imalat şekli ve malzemesine göre Monokristal Güneş Paneli, Polikristal Güneş Paneli, Esnek Güneş Paneli, İnce Film Güneş Paneli olarak isimlendirilmektedir.
Güneş paneli çeşitleri arasındaki en verimli güneş paneli monokristal Güneş panelidir. Bu Güneş paneli türü küçük alanda büyük enerji üretir. Ancak monokristal enerji Güneş panellerinin fiyatı diğer güneş panellerine göre biraz daha pahalıdır.